Σελίδες

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Μακαρόνια με τυρί

Λοιπόν, θα ξεκινήσουμε με το πιο απλό.... μακαρόνια με τυρί.
 
Τα μακαρόνια και τα ζυμαρικά γενικότερα αποτελούν πλούσια πηγή υδατανθράκων και αμύλου, δεδομένου ότι το 50 με 55% της διατροφής μας αποτελείται από υδατάνθρακες. Επίσης έχουν ελάχιστα λιπαρά, αλλά και υψηλής ποιότητας και εύπεπτες πρωτεΐνες. Έτσι λοιπόν το φαγητό μας σήμερα μπορεί να είναι απλό, αλλά όχι και χαμηλής διατροφικής αξίας.
 
Τι χρειαζόμαστε:
-μακαρόνια
-λάδι/βούτυρο
-αλάτι
-τυρί

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό, συνήθως σε αναλογία 100gr μακαρόνια-1 λίτρο νερό με αλάτι και λίγο-ελάχιστο λάδι (όχι απαραίτητο, αλλά βοηθάει να μην κολλήσουν μετά τα μακαρόνια). Μπορούμε να βάλουμε νερό και από τον βραστήρα για να γλυτώσουμε λίγο χρόνο. Όταν το νερό βράσει, κάνει δηλαδή μπουρμπουλήθρες/κοχλάζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια. Τα αφήνουμε να βράσουν σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο που συνήθως γράφει η συσκευασία, πάνω-κάτω 10 λεπτά (7-15), ανακατεύοντας κάθε τόσο. Όταν πλησιάζει ο χρόνος δοκιμάζουμε αν το μακαρόνι μας είναι έτοιμο-μαλακό. Μπορούμε να τα πετάμε και στα πλακάκια να δούμε αν κολλάνε... αλλά δεν το συνιστώ! Όταν λοιπόν δούμε ότι είναι έτοιμα, τότε τα σουρώνουμε (τα ρίχνουμε στο σουρωτήρι και στραγγίζουν τα νερά). Άλλοι ρίχνουν νερό όταν τα σουρώνουν και άλλοι όχι γιατί πιστεύουν ότι έτσι χάνουν τη γεύση τους. Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε βούτυρο ή βιτάμ ή φυτίνη ή λάδι, και μόλις λιώσει/κάψει ρίχνουμε τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε για λίγο με γρήγορες κινήσεις σε χαμηλή φωτιά, και τα μακαρόνια μας είναι έτοιμα.
 
Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί φέτα... και voilà!
ε? εντάξει αυτό ήταν σχετικά εύκολο!
 

8 σχόλια:

  1. για ολα τα πραγματα υπαρχει η πρωτη φορα!καλη αρχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή αρχή!
    Μια χαρά τα πας, και το φαγάκι σου απλό, αλλά πολύ πολύ νόστιμο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ! Όντως, αν και είναι πολύ απλό, πάντα μου άρεσε... κι αν είναι φτιαγμένο απ'τα δικά σου τα χεράκια...

      Διαγραφή
  3. Κανενας δεν γεννηθηκε ξεροντας!
    Καλη αρχη!
    Τα μακαρονια δεν τα ξεπλενουμε με κρυο νερο, για να μην τα υποβαλλουμε σε θερμικο σοκ αλλα και για να μην φυγει το αμυλο τους, που συνηθως μας χρειαζεται για να δεσει με την σαλτσα που θα τα σερβισουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τη συμβουλή, την επόμενη φορά θα την ακολουθήσω! Ετσι για να βελτιωνόμαστε κάθε φορά!

      Διαγραφή
  4. Καλή αρχή κι από 'μενα! Μακαρόνια με φέτα ήταν το πρώτο (πετυχημένο) φαγητό που έφτιαξα. Χαίρομαι που μου το θύμησες!
    Καλό απόγευμα και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το δικό μου πρώτο (πετυχημένο) φάγητο! Σ'ευχαριστώ και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή