Σελίδες

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Κρεατόσουπα

Μόλις έκανα μια σουπίτσα καταπληκτική! Ακολούθησα την κλασική συνταγή της μαμάς και βγήκε μια κρεατόσουπα φανταστική! Αναμφισβήτητα, μια σούπα είναι ιδανική επιλογή για να μας ζεστάνει αυτές τις κρύες μέρες του χειμώνα. Αν είμαστε και λίγο κρυωμένοι, μια σούπα μπορεί να είναι και θεραπευτική, αφού όλες οι τροφές που βράζουν στο νερό μας δίνουν απλόχερα όλες τους τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία, ενυδατώνουν τον οργανισμό μας και είναι εύπεπτες.

Τι θα χρειαστούμε:
-κρέας μοσχαρίσιο
-1 κρεμμύδι
-3 καρότα
-3 πατάτες
-1 ματσάκι σέλινο
-2 κύβους ζωμό βοδινό
-ελαιόλαδο
-αλάτι
-πιπέρι
-λεμόνι

Πρώτα απ' όλα, πρέπει να βράσουμε το κρέας. Έτσι λοιπόν, παίρνουμε το κρέας το κόβουμε στις μερίδες που θέλουμε και το πλένουμε καλά. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε ελαιόλαδο, ίσα ίσα να σκεπαστεί ο πάτος της. Όταν ζεσταθεί το λάδι, βάζουμε το κρέας για να το τσιγαρίσουμε (το τηγανίζουμε ελαφριά μέχρι να αλλάξει το χρώμα του εξωτερικά), μετά προσθέτουμε περίπου 1,5 λίτρο νερό (αν έχουμε ζεστό νερό από τον βραστήρα, καλύτερα κερδίζουμε και χρόνο) και μαζί με έναν κύβο το αφήνουμε να βράσει. Ελέγχουμε τακτικά αν έχει νερό η κατσαρόλα και συμπληρώνουμε αν χρειαστεί. Όταν γίνει το κρέας, το βγάζουμε από τον ζωμό του.


Τώρα θα κάνουμε τη σούπα μας. Σε μια καθαρή κατσαρόλα, βάζουμε πάλι ελαιόλαδο όπως πριν και προσθέτουμε το κρεμμύδι, που το έχουμε τρίψει, και το τσιγαρίζουμε, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσει και να μην καεί. Μόλις πάρει λίγο χρώμα τσιγαρίζουμε μαζί με το κρεμμύδι και το κρέας μας. Έπειτα ρίχνουμε το ζωμό που βράσαμε το κρέας (καθαρό από υπολείμματα) και συμπληρώνουμε με νερό (να έχουμε συνολικά περίπου 1,5 λίτρο). Βάζουμε ακόμη 1 κύβο, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν. Όταν αρχίσουν οι μπουρμπουλήθρες, προσθέτουμε τα καρότα, που τα έχουμε κόψει σε ροδέλες, και το σέλινο που το έχουμε ψιλοκόψει. Αφού γίνουν τα καρότα, βάζουμε και τις πατάτες, λίγο χοντροκομμένες. 10 λεπτά περίπου μετά τις πατάτες η σούπα μας είναι έτοιμη!

Σερβίρουμε προσθέτοντας χυμό λεμονιού στο πιάτο μας και απολαμβάνουμε!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου