Σελίδες

Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013

Living Greek Bruschettas - Μπρουσκέτες με φέτα, γαλοπούλα, ελιές και ντομάτα.

Την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός των αγαπημένων εστιατορίων T.G.I. Friday's για τους Greek Foodbloggers, όπου είχα τη χαρά να πάρω μέρος. Το θέμα του διαγωνισμού ήταν να εμπνευστούμε από την κατηγορία Living Well του μενού τους, που περιλαμβάνει γευστικά πιάτα βασισμένα στην υγιεινή διατροφή. Πριν περίπου δύο μήνες λοιπόν είχαμε την τιμή να μας καλέσουν σε μια βραδιά γευσιγνωσίας, ώστε να μπούμε στο πνεύμα της συγκεκριμένης κατηγορίας του μενού τους. Τα πιάτα τους ήταν πραγματικά μία έκπληξη, γιατί δεν σας κρύβω ότι όταν άκουσα την συγκεκριμένη κατηγορία, στο μυαλό μου ήρθε κάτι άνοστο, κι όσες φορές πήγαινα σε κάποιο από τα εστιατόρια τους, τα πιάτα Living Well τα προσπερνούσα. Έκανα λάθος, τα πιάτα τους είναι γευστικότατα, ελαφριά αλλά ταυτόχρονα χορταστικά, ιδανικά για όσους προσέχουν τη διατροφή τους! Το Cook Bang συμμετείχε με 3 εύκολα, γρήγορα και γευστικά πιάτα, γιατί αυτό είναι το concept του blog και με αυξημένη διατροφική αξία, γιατί αυτό ήταν το concept του διαγωνισμού.
 
Πρώτη συμμετοχή στην κατηγορία ορεκτικού: Living Greek Bruschettas, μπρουσκέτες με φέτα, γαλοπούλα, ελιές και ντομάτα.
 
Τι χρειαζόμαστε:
- Μπαγκέτα ολικής άλεσης
- Φέτα
- Γαλοπούλα
- Ελιές
- Ντομάτα
- Ελαιόλαδο
 
Κόβουμε σε λοξές φέτες τη μπαγκέτα μας και τις ψήνουμε για λίγο στο γκριλ ώστε να γίνουν λίγο τραγανές. Κόβουμε την ντομάτα και τη γαλοπούλα σε κυβάκια, ψιλοκόβουμε τις ελιές και τρίβουμε τη φέτα. Τοποθετούμε στις μπρουσκέτες τα υλικά μας και ρίχνουμε απο πάνω λίγο ελαιόλαδο. Για να ομορφύνει το πιάτο ρίχνουμε ψιλοκομένο μαιντανό και λίγο μαύρο πιπέρι. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου