Δεύτερη συμμετοχή στο διαγωνισμό Living Well των T.G.I. Frayday's στην κατηγορία σαλάτα: Lentil and Salmon Salad, Δροσερή σαλάτα με φακές, διάφορα λαχανικά και σολομό πάνω σε φρεσκοκομμένα φύλλα μαρουλιού και ρόκας σερβιρισμένη με σος μελιού, μουστάρδας και καρυδιού.
- φακές
- σολομό
- καλαμπόκι (κονσέρβα)
- καρότο
- πιπεριά κόκκινη
- φασόλια (κονσέρβα)
- μαρούλι
- ρόκα
για τη σος:
- μέλι
- μουστάρδα
- καρύδια
Προετοιμασία: Αρχικά βάζουμε λίγες φακές να βράσουνε, και τις αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να δούμε ότι είναι μαλακιές και τρώγονται, μετά τις αφήνουμε να κρυώσουν. Ψήνουμε το σολομό στη σχάρα μας ή στο ταψάκι μας στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο, αφού τον έχουμε πλύνει καλά και τον έχουμε αλατίσει. Ομοίως κάνουμε και με τα λαχανικά μας, την πιπεριά και τα καρότα που τα έχουμε κόψει σε κυβάκια. Τα λαχανικά γίνονται πιο γρήγορα, οπότε το νου σας! Ετοιμάζουμε και τη σος εύκολα και γρήγορα. Βάζουμε στο μούλτι το μέλι, τη μουστάρδα και λίγα καρύδια, η ποσότητες αναλογούν με την υφή που θέλουμε να έχει η σος, και τα χτυπάμε λίγο, να μη λιώσουν εντελώς τα καρύδια.
Σερβίρισμα: Κόβουμε το μαρούλι και τη ρόκα σε μεγάλα κομμάτια, κάποιοι λένε πως είναι καλύτερο να τα κόβουμε με τα χέρια παρά με το μαχαίρι γιατί έτσι κρατούν καλύτερα τις θρεπτικές τους ιδιότητες, και τα τοποθετούμε στο κάτω μέρος του πιάτου. Από πάνω ρίχνουμε ανακατεμένα τα υπόλοιπα συστατικά (τη φακή, τα φασόλια, το καλαμπόκι, την πιπεριά και το καρότο). Τέλος, προσθέτουμε το σολομό σε κομμάτια, και περιχύνουμε με τη σος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου