Σελίδες

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Ομελέτα με παριζάκι και κασεράκι

Σήμερα δεν είχα πολύ χρόνο για μαγειρική, γι' αυτό έκανα κάτι γρήγορο. Και τι πιο γρήγορο από μια ομελέτα; Βασική ιδέα για να φτιάξεις μια ομελέτα είναι να σπάσεις, να χτυπήσεις και να τηγανίσεις τα αυγά. Από εκεί και πέρα, όμως μπορείς να βάλεις τη φαντασία σου να δουλέψει και σε συνδυασμό με το τι έχεις στο ψυγείο σου, να δημιουργήσεις τη δική σου ομελέτα. Εγώ βρήκα παριζάκι και κασεράκι.

 
       Τι χρειαζόμαστε:
       -αυγά
       -παριζάκι
       -τυρί γκούντα
       -αλάτι
       -πιπέρι
       -βούτυρο
 


Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τους προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε (όχι πάρα πολύ). Στο τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο, και μόλις αυτό λιώσει, βάζουμε το παριζάκι, που το έχουμε κόψει σε κύβους και ανακατεύουμε συνέχεια. Μόλις αυτό κοκκινίσει λίγο, ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε πάλι. Όταν γίνουν τα αυγά χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το κασέρακι, τριμμένο ή σε κύβους και αυτό. Ανακατεύοντας αυτό θα λιώσει και....μμμ... η ομελέτα μας είναι έτοιμη! Τέλεια πρόταση για πρωινό Κυριακής! Τι λέτε;
Τα αυγά μπορεί να είναι ένα τρόφιμο που μαγειρεύεται εύκολα και γρήγορα, δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, ότι είναι και πλούσια πηγή πρωτεϊνών. Τρεις διατροφικές συμβουλές:
-Όταν αγοράζουμε αυγά συσκευασίας, προσέχουμε να λέει ότι είναι κατηγορίας Α.
-Δεν πλένουμε τα αυγά για να μη χαλάσουμε τους πόρους τους.
-Δεν τα βάζουμε δίπλα σε άλλα τρόφιμα, κίνδυνος σαλμονέλας. (γι' αυτό τα ψυγεία έχουν ειδική θέση για αυτά-αυγοθήκες)
 
 

1 σχόλιο:

  1. Έχεις βάλει την ομελέτα πάνω σε φρυγανιές, απ΄ό,τι βλέπω! Ό,τι πρέπει η συνταγή σου! Εύκολη, γρήγορη και νόστιμη!
    Πολύ ενδιαφέρουσες και χρήσιμες οι συμβουλές στο τέλος.
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή