Σελίδες

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Μακαρόνια με κιμά

- Ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό;
- Τα μακαρόνια με κιμά!

- Τι φαγητό θέλεις να σου φτιάξω αύριο;
- Μακαρόνια με κιμά!

Αυτές είναι σίγουρα οι πιο πιθανές απαντήσεις που θα σου δώσει ένα παιδί και όχι μόνο! Αγαπημένο φαγητό, λοιπόν, από τα παιδικά μας χρόνια, κι όχι τυχαία καθώς τα παιδιά προτιμούν τα απλά και νόστιμα φαγητά, τα πιο σύνθετα δεν τα δοκιμάζουν εύκολα. Βέβαια όταν ήμασταν εμείς μικρά είχε βγάλει και ο Ρουβάς το "θα σου κάνω μακαρόνια με κιμά για να φας...." και το φαγητάκι απογειώθηκε!

Τι χρειαζόμαστε:
-κιμά
-κρεμμύδια
-ντομάτα
-συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
-ελαιόλαδο
-αλάτι
-πιπέρι
-ζάχαρη


Θα κάνουμε την πιο απλή, τη βασική συνταγή για κιμά. Βάζουμε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι και μόλις κάψει, τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι μας που το έχουμε ψιλοκόψει. Μόλις ξανθύνει το κρεμμύδι, ρίχνουμε τον κιμά, τον οποίο διαλύουμε (τον χωρίζουμε με μια σπάτουλα μέσα στην κατσαρόλα, γιατί δεν θέλουμε να είναι ένα σώμα, αλλά πολλά μικρά κομματάκια) και τον ανακατεύουμε για να δέσει με το κρεμμύδι. Όταν γίνει ο κιμάς (αλλάζει χρώμα, γίνεται καφετί και τρώγεται), θα προσθέσουμε την τριμμένη ντομάτα, και τον χυμό ντομάτας. Η ποσότητα του χυμού που θα ρίξουμε εξαρτάται από το κόκκινο χρώμα που θέλουμε να πάρει ο κιμάς - η σάλτσα μας. Προσθέτουμε βραστό νερό για να βράσει η σάλτσα μας. Τέλος, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και λίγη ζαχαρίτσα στη μύτη του κουταλιού, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει, μέχρι να δέσει η σάλτσα μας, ανακατεύοντας συχνά και τσεκάροντας αν υπάρχει νερό στην κατσαρόλα για τον βρασμό.

Ετοιμάζουμε τα μακαρόνια μας, όπως έχουμε κάνει σε προηγούμενη συνταγή τα μακαρόνια με τυρί και τα σερβίρουμε με τον κιμά που μόλις φτιάξαμε!
Αυτή είναι η βασική συνταγή, στην οποία μπορούμε να προσθέσουμε υλικά, για παράδειγμα να τσιγαρίσουμε ψιλοκομμένο σκόρδο μαζί με το κρεμμύδι, να σβήσουμε με κόκκινο κρασί τον κιμά πριν βάλουμε την ντομάτα, να προσθέσουμε επιπλέον μυρωδικά όπως μπαχάρι, βασιλικό, μαϊντανό ή οτιδήποτε άλλο ανάλογα με τις γεύσεις που προτιμούμε.

1 σχόλιο:

  1. Τα έφτιαξα το Σάββατο κατά παραγγελία! Δεν είναι το πιο αγαπητό μου φαγητό, αλλά όχι πως δεν το τρώω (αλίμονο, αφήνω και κάτι; χα,χα,χα!). Μου αρέσει που ως συνταγή αφήνει περιθώρια για προσαρμογή ανάλογα με τα γούστα!
    Πάντως έτσι πεινασμένη που είμαι τώρα στη δουλειά, το τσάκιζα το πιάτο με τα ριγκατόνι που βλέπω στη φώτο!
    Να είσαι καλά Souzy! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή